اپلای چیست
در نگاه برخی از افراد ممکن است اپلای کردن برای کالج کاری سخت و طاقتفرسا و یا حتی ترسناک به شمار بیاید. بویژه زمانی که هیچکدام از اعضای خانواده آن شخص و یا حتی دوستانش پیش از این در چنین موقعیتی نبودهاند و کسی برای مشاوره در اطراف او نباشد.
فرآیند اپلای در مقطع کالج در دورههای تحصیلی متفاوت و حتی کشورهای متفاوت شرایط متفاوتی دارد. شاید بهترین و اولین کاری که متقاضی میتواند انجام دهد این باشد که یک لیست از کارهایی که پیش رو دارد تهیه کند.
فرآیند اخد پذیرش تحصیلی از جستجوی کالج یا دانشگاه مناسب شروع شده و به آمادهسازی رزومه و جمعآوری توصیهنامه از استاتید مجرب و موثر و مراحل دیگر ختم شود.
در ابتدای کار مراحل بسیار زیادی مقابل شما ظاهر میشوند. تمامی آنها را به رشته تحریر درآورید تا در مسیر پیش رویان گم نشوید. برای تک تک مراحل و فرآیندهای نوشته شده باید برنامه زمانبندی منظم و منسجمی تهیه کنید و در این مسیر خسته، دلسرد و یا خدا نکرده پشیمان نشوید.
نکته بسیار جالب و حائز اهمیت این است که تهیه همین to do list یا لیست کارهایی که باید انجام شود. این کار میتواند استرس و اضطراب شما را کاسته و موقعیت شما تا مقصد را به درستی برایتان بازگو کند. دقت داشته باشید که اخذ پذیرش تحصیلی یا همان اپلای زمان و شرایط خاصی دارد که با دریافت مشاوره های کاربردی و مفید میتوانید به شرایط ایدهآل و دلخواهتان برسید.
از آنجایی که وظیفه و رسالت خود میدانیم که همراه ارائه خدمات مناسب و با کیفیت در خصوص اخذ پذیرش تحصیلی در راستای افزایش آگاهی شما در این خصوص تلاش کنیم، در ادامهی این مقاله تصمیم داریم شما را با بخشی از شرایط کلی اپلای در مقطع کالج آشنا کنیم.
معایب و مزایای رفتن به کالج و یا دانشگاه چیست؟
در ابتدا امر شاید به این مسئله فکر کنید که رفتن به کالج کاری بیهوده و بینتیجه باشد. شاید فکر میکنید اگر بسیاری از دوستان و اقوام و یا حتی والدین شما بدون رفتن به کالج و دانشگاه توانستهاند زندگی خوبی داشته باشند شما چرا نتوانید. شاید فکر کنید که چرا باید ۲ یا ۴ سال از بهترین سالهای زندگی خود را در این راه به هدر بدهم.
اما از شما میخواهم دوباره و این بار کمی بیشتر و بهتر به این نکته فکر کنید.
وقتی به کالج میرویم، تنها به دنبال گرفتن یک مدرک تحصیلی و آموزشی نیستیم. در طول این مدت بسیاری از مهارتهای عملی و کاربردی را آموزش میبینیم. مهارتهایی که در زندگی روزمره و آینده ما بسیار تاثیرگذار خواهند بود. به نکات زیر با دقت توجه کنید و بدانید که این تواناییها تنها بخشی از چیزهایی هستند که کالج به شما خواهد داد:
۱. افزایش مهارتهای ارتباط جمعی
۲. بهبود زندگی فردی و اولویتبندی مناسب در امور روزمره
۳. مدیریت شخصی و زمان
۴. افزایش قدرت تفکر و دید انتقادی به مسائل روزمره
داشتن یک مدرک تحصیلی در مقطع کالج از مهمترین چیزهایی است که در دنیای مدرن امروز به آن نیاز خواهید داشت. این نکته را فراموش نکنید که بیش از ۷۰ درصد مشاغل موجود در عصر حاضر به یک مدرک تحصیلی نیاز دارند.
مهم نیست اگر در خانواده و اطرافیان خود کسی پیش از شما اقدام به اپلای برای کالج نکرده باشد. شاید شما بتوانید به نمونهای موفق برایشان تبدیل شوید. قطعا بزرگترها و اطرافیان از اینکه قصد انجام چه کاری دارید بی اطلاع هستند، اما مطمئن باشید که هر لحظه و هرجا که نیاز به کمک داشته باشید آنها کنارتان خواهند بود.
نگران هزینههای تحصیل هستید؟
یکی از دغدغههای زندگی مدرن و البته معایب کالج مسائل مالی است. شاید تنها دلیلی که والدین و اطرافیان شما هم اقدام به اپلای نکردند دقیقا مسائل مالی بوده باشد. اما مطمئن باشید که این مورد را برای شما فراهم خواهند کرد. ممکن است روزها، هفتهها و یا ماهها را در شرایط بد مالی بگذرانید اما به آیندهی روشنی در پیش رو دارید فکر کنید.
در اکثر کالجها و دانشگاهها برای هر دانشجو فردی را به عنوان مشاور یا راهنما مشخص میکنند. میتوانید به او مراجعه کنید و مسائل خود را با در میان بگذارید. همچنین با طرح مسائل مالی با کالج میتوانید بورسیه تحصیلی و یا حتی وام دریافت کنید. بنابراین جای هیچ نگرانی نیست.
نقش زمان در فرایند اپلای چیست؟
برای داشتن یک مسیر بدون دغدغه و عاری از هرگونه استرس و اضطراب باید زمان مناسبی برای اپلای خود انتخاب کنید. در دوران تحصیل در دبیرستان، به ویژه در سالهای آخر به این فکر باشید که کجا میخواهید بروید و به چه رشتهای علاقه دارید.
با داشتن زمان مناسب میتوانید فرصتهای مناسب پیش رو را به درستی شناسایی کنید و به انتخاب شایستهای دست پیدا کنید. از جمله کارهایی که در این مسیر سرنوشت ساز باید بر انجام دهید میتوان به موارد زیر اشاره کرد که البته هریک برای خود شرایط و راهکارهایی دارد:
۱. شرکت در امتحانات ورودی
۲. مکاتبه با اساتید
۳. نگارش انگیزهنامه
۴. درخواست توصیهنامه
۵. انجام مصاحبه و بازدید از کالج
دقت داشته باشید که مراحل ذکر شده به صورت کلی هستند و در صورت اپلای برای رشتهها و دانشگاههای متفاوت میتوانند تغییر کنند. بطور مثال اگر برای یک دوره ۲ ساله در یک رشتهی فنی در کالجی عمومی اپلای کنید قطعا نسبت به یک اپلای برای یک دورهی ۴ ساله در دانشگاه شرایط متفاوتی خواهید داشت.
۱- آزمون ورودی کالج
از جمله امتحانات ورودی که در بین اکثر کالجها رایج است میتوان به SAT, ACT و البته AP اشاره کرد. البته هستند برخی از مراکز که نسبت به امتحانات جایگزین نیز اقدام میکنند. در برخی موارد حتی کالج ها اقدام به گرفتن آزمون تعیین سطح COMPASS میکنند تا نسبت به توانایی و مهارتی که متقاضی از خود نشان داده او را در رشتهای مناسب قرار دهند.
نگران نباشید! آزمون ورودی کالج و نمرهای که در آن کسب میکنید قرار نیست کلیت این داستان را تشکیل دهد. ماهیت کلی این آزمونها که به طور جدی برگذار میشوند برای شناختن بیشتر شما و تواناییهایتان است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آزمونهای ورودی کالج و شرایط آنها و تطبیق با شرایط فعلی خود میتوانید با کارشناسان اپلایبادی در ارتباط باشید. میتوانیم شرایط شما را بررسی کرده و بهترین و مناسبترین گزینهها را پیش رویتان قرار دهیم.
۲- نگارش انگیزهنامهی مناسب
به یاد داشته باشید که امتحانات ورودی و نمرهای که در آنها کسب میکنید تنها شروع راه شما نیستند. بنابراین ناامید نشوید. در بسیاری از موارد مشاهده شده که نگارش یک انگیزهنامهی مناسب و هدفمند توانسته نظر کارشناسان جذب یک کالج را به طور کل تغییر دهد. بطور مثال بودند کسانی که توانستهاند با امتیازات و نمرات پایین هم به کالج و رشته دلخواه خود برسند.
انگیزهنامهای که مینویسید دقیقا ماهیت وجودی شما را برای کالج روشن میکند. به آنها میگویید که چه کسی هستید. چه تواناییها و مهارتهایی دارید و تیپ شخصیتی شما چگونه است. حتی میتوانید به آنها بگویید که تا به حال چه کردهاید و به چه موفقیتهایی دست یافتهاید. یکی از بخشهای مهم این انگیزهنامه این است که شما برای کالج چه ارزشی به همراه خواهید آورد.
نگارش یک Statement of Purpose یا همان انگیزهنامه یکی از راههایی است که میتواند مهارت نگارشی، سبک تفکر و قدرت کلامی خود را به رخ بکشید. به عنوان یک ابزار قدرتمند به آن نگاه کنید که میتواند سرنوشت شما را تغییر دهد و نظر کارشناسان و مسئولین پذیرش را به طور کل تغییر دهد.
چند ایدهی کوچک اما موثر برای نگارش انگیزهنامه:
۱. اگر در زندگی اتفاقی برایتان رخ داده که فکر میکنید بازگو کردن آن تاثیرگذار خواهد بود حتما به آن اشارهای کنید.
۲. اگر در مرحلهای از زندگی به شکست رسیدهاید اما درسی مهم و اثرگذار از آن گرفتهاید، نگارش آن بی تاثیر نخواهد بود.
۳. به زمانهایی اشاره کنید که باید تصمیم مهمی در زندگی میگرفتید یا حتی در مورد چیزی تغییر عقیده میدادید.
۴. میتوانید به چالشهایی که برایتان پیش آمده و در نتیجه به موفقیتهایی رسیدهاید اشاره کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نگارش یک انگیزهنامه کارآمد و اثرگذار میتوانید با مشاوران اپلای بادی در ارتباط باشید. با تجربهی کارآمدی که در این خصوص داریم، قطعا میتوانیم شما را در این مسیر سخت همراهی کنیم و به هدفتان برسانیم.
مطالب مرتبط
۳- توصیهنامه
بسیاری از کالجها و دانشگاهها بویژه در موارد اپلای برای دورههای ۴ ساله، نیاز به توصیهنامههایی برای بررسی و تکمیل فرآیند پذیرش دارند. در چنین شرایطی معمولا از متقاضیان دو توصیهنامه درخواست میشود که ممکن است از طرف استاد، استاد راهنما و یا کسانی باشد که شما را به خوبی میشناسند.
دقت داشته باشید که توصیهنامهای که از طرف اعضای خانواده باشد مورد قبول واقع نمیشود. ممکن است کالجی که قصد اپلای در آن را دارید از شما توصیهنامهای درخواست نکرده باشد. در این حالت هوشمندانهترین کار این است که یک یا دو توصیه نامه خوب و اثرگذار برایشان ارسال کنید. به دنبال کسی باشید که مشتاقانه بخواهد و بتواند به خوبی برایتان توصیهنامه بنویسد.
یکی دیگر از خدمات اپلایبادی نگارش توصیه نامه های کارآمد و اثرگذار است که آینده تحصیلی شما را تضمین کند. بنابراین میتوانید با خیال راحت این مسئولیت را بر دوش ما گذاشته و این دغدغه ذهنی خود را کنار بگذارید.
توصیهنامه در اصلی یکی دیگر از روشهایی است که کالج یا دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید از شما بیشتر بداند. اگر استادی دارید که از توانایی و مهارتهای شما آگاهی کافی دارد به او مراجعه کنید. یا حتی اگر برای خود شغلی دارید و رییس شما از همکاری با شما رضایت کافی دارد و میتواند برایتان توصیهنامهای بنویسد حتما این درخواست را از بکنید.
۴- فرآیند مصاحبه ورودی و بازدید از کالج یا دانشگاه
یکی از گامهای نهایی در راستای اخذ پذیرش کالج یا دانشگاه احتمالا همان مصاحبه است. به جرات میتوان گفت که این بخش از حساسیتهای بسیار زیادی برخوردار است. اگر تا به حال نتوانستهاید مهارتها و تواناییهای خود را در نمرات امتحانات ورودی یا بر روی کاغذ به رخ کالج یا دانشگاه پذیرنده بکشید و هنوز به آنها ثابت نشدهاید نباید به راحتی از این بخش عبور کنید.
البته صادقانه باید گفت که بسیاری از کالجها نیازی به برگزاری مصاحبه نمیبینند، اما اگر این موقعیت برایتان فراهم شد حتما آن را غنیمت بشمارید. نکتهی دیگر اینجاست که ممکن است نیازی به برگزاری جلسه مصاحبه به صورت حضوری نباشد و تنها با یه تلفن یا حتی ویدیو چت بتوانید آن را به خوبی پشت سر بگذارید.
اگر فرصتی برایتان پیش بیاد و بتوانید کالج یا دانشگاهی که تصمیم به ادامه تحصیل در آن را دارید بازدید کنید حتما این کار را انجام دهید. میتوانید با ویژگیهای متفاوت آن نیز به راحتی آشنا شوید که قطعا در تصمیمات سرنوشتساز شما اثرگذار خواهند بود. کمترین اتفاقی که برایتان خواهد افتاد این است که اگر قرار باشد ۲ تا ۴ سال از زندگی خود را آنجا بگذرانید باید بدانید محیط آموزشی آن را میپسندید یا خیر.
توصیه میکنم سوالات و مسائلی که جزئی از دغدغههایتان محسوب میشود را بر روی کاغذ بنویسید و به دنبال پاسخی برای آنها باشید. مانند سبک زندگی آکادمیک، برنامههای جانبی انگیزشی و آموزشی، برنامههای ورزشی و تفریحی و غیره. درضمن به این نکته توجه داشته باشید که اپلای کردن، شرکت در آزمون ورودی، و مصاحبه و انجام موارد مشابه در هر دانشگاه یا کالجی مناسب نیست.
چه نکاتی یک مصاحبه معمولی را به مصاحبهای عالی تبدیل میکند؟
۱. لباسی مناسب و شایسته به تن کنید.
۲. در جلسه حضوری از انجام هرگونه حرکتی که نشان از استرس و اضطراب شما دارد پرهیز کنید.
۳. هنگامی که فرد مصاحبهگر را دیدید با اعتماد به نفس کامل سلام و محکم به او دست دهید.
۴. در طول مصاحبه با صدایی رسا سخن بگویید که نشان از اعتماد به نفس بالای شما داشته باشد.
۵. پیش از جلسه مصاحبه حتما پاسخ برخی از سوالات رایج را با خود تمرین و تکرار کنید.
موارد دیگری از قبیل نحوه شروع سخن و معرفی وجود دارد که در مقالات آموزشی بعدی به آنها خواهیم پرداخت. اما هرکجای این مراحل که نیاز به کمک داشتید میتوانید روی کمک اپلایبادی حساب کنید. یک تلفن ساده بین ما و شما قرار دارد که بعد از آن دوستی ما را مستحکمتر میکند.
چرا انتخاب رشته مهم است؟
قبل از هرچیزی باید این نکته را بدانید که رشتهای که انتخاب میکنید هیچ ضمانتی برای آینده شما نخواهد داشت. پس از اتمام کالج بسیاری از فارغ التحصیلان شغلهایی را انتخاب میکنند که شاید هیچ ربطی به رشتهی تحصیلیشان نداشته باشد. به طور میانگین افراد در طول زندگی خود به طور میانگین ۲ یا ۳ بار شغل عوض میکنند.
توصیه اپلایبادی این است که به دنبال علاقهی شخصی خود بروید. از پیشنهادات دوستان یا والدین که اصطلاحا رشتههای تضمینی و آیندهدار به شما معرفی میکنند کاملا اجتناب کنید. درضمن در ابتدا بسیاری از دروس عمومی را خواهید گذراند و در صورت رفتن به مقاطع بالاتر دروس تخصصیتر به شما ارائه خواهد شد.
در هنگام انتخاب رشته به چه نکاتی باید توجه کرد؟
۱. رشته شما میتواند آمادگی شغلی برایتان ایجاد کند. بنابراین رشتهای را انتخاب کنید که در کالج بتوانید برای شغلی که علاقه دارید شما را آماده و مسیر ادامه تحصیلتان را هموارتر کند.
۲. ممکن است بخواهید یک پزشک، پرستار، یا حتی طراح سایت شوید. بنابراین باید از مواد درسی و کلاسهای این رشتهها به خوبی اطلاع داشته باشید.
۳. میزان درآمد آیندهی شما بسیار حائز اهمیت است. رفتن به کالج و دانشگاه مانند یک سرمایهگذاری بزرگ محسوب میشود. نوعی از سرمایهگذاری که تا سالیان سال پس از اتمام آن به شما درآمدی ماهیانه خواهد داد. براساس تحقیقات سایت PayScale.com رشتههایی که بیشترین درآمد ماهیانه را به افراد میدهند اعم از رشتههای مهندسی، ریاضیات، علوم کامپیوتر، فیزیک، آمار، علوم سیاسی و اقتصادی است.
۴. سبک و کیفیت زندگی آینده خود در نظر بگیرید. دقت داشته باشید که داشتن درآمد بالا تضمین کننده آسایش خیال شما نیست. چه میشود اگر از محل کار خود رضایت نداشته باشید و نسبت به کار خود احساس تنفر پیدا کنید.
کدام رشتهها مناسب اخذ پذیرش تحصیلی در کالج یا دانشگاه هستند؟
همیشه توصیه ما این بوده که به دنبال علایق شخصی خود بروید. در رشتهای تحصیل کنید که فکر میکنید استعداد و تواناییاش را دارید. اما در ادامه میخواهیم به ۱۰ رشتهی برتر در چند سال آینده بپردازیم که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
۱. داروشناسی
۲. هوافضا و حمل و نقل فضایی
۳. فیزیوتراپی
۴. پرستاری
۵. ساختمانسازی، عمران
۶. مهندسی برق
۷. فناوری پزشکی
۸. کمکهای پزشکی
۹. مهندسی شیمی
۱۰. فناوری اطلاعات